top of page

Garantie & voorwaarden

Lees deze gerust op je gemakje door!

Garantie
 

Iedereen houdt van een beetje zekerheid

 

 

Mijn belofte aan u:

 • Ik zal altijd mijn best doen om alles zo veilig mogelijk uit te voeren;
  ik hou dan ook niet van aanrommelen.

 • Er zijn verschillende manieren om de klus uit te voeren;
  ik bespreek indien gewenst graag de opties.

 • Ik zal altijd mijn best doen om de klus op de door u gewenste manier te uitvoeren.

 • Ik zal altijd proberen aan te geven wat ik wel en niet kan.

 • Ik zet geld apart om te investeren in scholing om zo steeds beter te worden

2022-2023 Bezig met:
✅ Cursus Algemene Bouwkunde (HBO profiel)

(Aansluitend?: Cursus Keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140
Veilige opbouw & werken met een rolsteiger
Cursus Veilig werken in besloten ruimten

Cursus Asbestherkenning)

Sinds 15 augustus 2022:
🛡️
Extra goed verzekerd!

 • Constructie All Risk - Het werk

 • Constructie All Risk - Bestaand werk

 • Gehuurde en geleende objecten van derden

 • Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

 • Werkgeversaansprakelijkheid

 • Eigendommen van klanten

 • Productaansprakelijkheid

 • Milieuaansprakelijkheid

Gedaan in 2021:

Cursus Sanitair

Gedaan in 2020:

Cursus Elektrotechniek

Cursus Kitten

Cursus MIG/MAG lassen

Sinds 17 juli 2018:

 •  Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Sinds 2017:

 • Exponentieel meer klussen voor derden uitvoeren.

Aanvullend op de / Verduidelijking aantal punten v/d Algemene Voorwaaden
 

Goed om te weten.

Inklokken - Ik reken geen voorrijkosten; de tijd gaat simpelweg in zodra ik thuis vertrek.

Tijd dat ik thuis besteed aan het voorbereiden van het werk word ook als directe uren gezien.

Alleen de volgende administratieve werkzaamheden vallen onder werktijd:

 - Bijhouden gedane werkzaamheden en gebruikte materialen.

 - Wanneer ik gevraag word contact te leggen met derden (bijv.verhuurders/VvE/e.d.),

   geld dat ook als werktijd; elk contactmoment gaat met een minimumafname van een kwartier.

Over het werk praten tijdens m'n pauze telt als werktijd. (net zoals bij werken voor de baas ;) )

(Begin)tijden - Ik begin een dag rond 9 uur (tussen 08:30 en 09:30)

een dagdeel in de middag begint rond 13:00 (tussen 12:00 en 14:00)

ik eindig de dag in principe tussen 17:00 en 18:00,

ik kan ervoor kiezen om de klus af te maken tegen het uurtarief afgerekend per kwartier, maar dit staat mij vrij.

Wilt u dat ik per se door blijf werken om de klus (verder) af te krijgen; dan word het een spoedklus (+15€/u) en werken in de avond (+15€/u)

Wacht-tijd - Als ik moet wachten tijdens een klus(bijv.omdat ik geen toegang heb, ook als de deur is dichtgevallen en ik geen sleutel heb, of omdat u de sleutel kwijt bent, of u (tussendoor) niet aanwezig bent); loopt de gereserveerde tijd door en indien er extra uren met de nodige toeslagen gerekend moeten worden (bijv.: s avonds door werken en/of spoed) dan word dat ook gehanteerd.
Pauze-tijd - word altijd netjes afgetrokken, maar zelden tot nooit meer dan 0,5uur per dagdeel, en 0,75 per dag, (tenzij ik die pauze neem omdat ik hem zelf echt nodig heb) omdat ik uit mijzelf nooit meer dan zoveel pauze neem, gemiddeld neem ik 0,25-0,5 pauze per dag, als u vaker wat koffie of thee wilt doen, en mij aan de praat houd, dan weet u dat ik dat niet gratis doe; ik ben immers op de klok bij u. Een bak koffie heb ik binnen 5 minuten op een boterham in 10. Daarnaast speelt het feit dat er vaak veel over de klus gepraat word tijdens de pauze. Nogmaals; als u het over privé-zaken wilt hebben tijdens de klus en/of drinkpauze, dan is dat op de klok.

Materialen & gereedschap - Uiteraard is alles exclusief materialen en voor elk gebruikt stuk gereedschap kan een (kleine) bijdrage gerekend worden, naar eigen inzicht; bijvoorbeeld omdat deze slijtgevoelig, intensief gebruikt is of men niet kan verwachten dat ik deze in bezit heb (veel goedkoper dan huren; gegarandeerd.) Materialen uit eigen voorraad hanteer ik eigen prijzen voor. Indien u wenst dat ik materialen namens u aanschaf reken ik daar 20% extra voor (omdat de volledige verantwoordelijkheid van het product dan ook bij mij ligt tot levering), regelt u het zelf; dan kost het u niets extra.

Onderzoeksplicht - Het is aan mij om zo veel mogelijk over mijn diensten inzichtelijk te maken, het is aan u om zo veel mogelijk onderzoek te doen en vragen te stellen waar u deze heeft.

Maximum-bedrag/uitgave - Als u een maximum-bedrag voor ogen heeft, of dit nu voor het opmaken van een offerte is, of bij het werken op dagdeel/uur-basis; geef dat dan duidelijk en nadrukkelijk van te voren aan, bijv.: "Ik kan de klus niet laten uitvoeren als het bedrag boven de ...€ uitkomt." Het is uiteraard niet mogelijk ná het uitvoeren van de klus te onderhandelen over de prijs.

Prijs-opgave - Als ik een prijs-opgave zonder offerte doe, bijvoorbeeld; op afstand, dan is dat altijd onder voorbehoud van; de volledigheid van de verstrekte informatie van u; de klant, compleetheid en correctheid van een artikel en diens handleiding, en bijzondere omstandigheden.

Specialist - Ik ben een veredelde doe-het-zelver, met welleenswaar certificaten op sommige gebieden, en doe vele gespecialiseerde werkzaamheden; ik ben géén specialist, ook ben ik niet voor alle klussen geschoold. (Daar is het/m'n werk ook te divers voor.)

Opzicht - Onder 'opzicht' word verstaan: Schouwen, opmeting, opname van de situatie, op locatie adviseren en/of komen kijken of wanneer u vraagt: "(kun je) even komen kijken(?)", enz. Ik kom nooit gratis; tenzij ik dit u door omloop van omstandigheden nadrukkelijk, en bij hoge uitzondering heb toegezegd.

Boren - Met boren is het lastig om altijd de juiste voor-kennis te verzamelen; u heeft waarschijnlijk geen plattegrond hoe de leidingen door de muur lopen en een detector levert te vaak onbetrouwbare resultaten op; aangezien het uw huis is laat ik de eind verantwoordelijkheid bij u; de bewoner en/of klant.

Het weer - Als het door temperatuur niet mogelijk is om producten te verwerken (bijv. verf, tegellijm), het te nat is (snoeien&maaien of het verwerken van algen-verwijderaar) of het door gladheid niet om u te bereiken of  om andere redenen de klus niet uitvoerbaar is, en u heeft geen andere klussen om te doen die dag die wel uitgevoerd kunnen worden, dan vraag ik 50% van het uurloon van de ingeplande klus; om zo het risico bij ons beiden te leggen. En overleggen we een datum in de toekomst om de werkzaamheden alsnog uit te voeren.

Het contactformulier - U vult het contactformulier alleen in als u de aanvrager van de klus bent en bereid bent om indien de tijd daar is de klus ook te betalen, u vult het formulier niet in namens een ander als u niet bereid bent om de uiteindelijke betaling te doen. U kunt uiteraard altijd aangeven dat de betaling via iemand anders geschied, maar als het puntje bij paaltje komt; en diegene betaald niet; zal de betaling bij u, de aanvrager neergelegd worden. Het formulier dient altijd volledig en naar volledige waarheid ingevuld te zijn. Indien er iets in extra werk voor mij resulteerd zal dit in logische en verklaarbare kosten naar de klant doorberekend worden.

Voorwaarden
 

De Algemene Voorwaarden

Als u de het bovenstaande document opent dan kunt u de algemene voorwaarden doornemen.
Het is belangrijk dat u weet wat uw rechten en uw plichten zijn. Soms lijkt iets heel vanzelfsprekend; bijvoorbeeld door de manier dat u dingen gewend bent in te kopen; echter is dat nergens hetzelfde. Misschien heeft iemand eerder ergens mee ingestemd vanuit coulance; omdat u dat vroeg en deze daarmee instemde en iemand in een goede bui was of geen nee wilde of durfde te verkopen omdat deze bang was een kans te missen; maar het is aan elk bedrijf om (uiteraard binnen de gegeven regels) om zelf een draai te geven aan de manier van zakendoen.

Indien u een afspraak boekt; gelden de algemene voorwaarden van Klusjesman Michel, onder geen beding zal hier van afgeweken worden, ook als u andere algemene voorwaarden heeft; u huurt mij, Klusjesman Michel in, en ik ga er van uit dat u goed onderzoek verricht heeft, ik ben heel transparant en ook in google, facebook e.d. zal ik waar deze diensten dat toelaten altijd doorverwijzen naar de/deze site.

Overig

Checklist:
bottom of page