top of page

In de nieren.

Dieren Boerderij

Duurzaamheid en recyclen is iets waar ik vanaf jongs af aan al mee bezig was en me altijd geboeid heeft.

We zijn allemaal rentmeesters/stewards van deze mooie aardbodem en de dieren erop, laten we er samen verantwoordelijk mee om gaan; ook voor onze naasten en onze kinderen.

Lage emissie

AF1QipMVIbzMaz1v4fxvi1agnqqnvIkNcZBtH8BvPqoP=s1600-w400.jpg

Ik zal altijd mijn best doen om zo zuinig mogelijk te rijden en indien mogelijk 'Lage emissie'-diesel tanken!

Naastenliefde

sas-untitled-design-11.png

Onze omgeving bestaat uit mensen, en we moeten er voor elkaar zijn. Ik kan niet alles in mijn eentje oplossen, en dat is ook niet aan mij. Maar ik zie wel eens schrijnende situaties en dan probeer ik wanneer men daar voor open staat de hulp van mooie initiatieven zoals Dortse Helden of Sociale Teams in te schakelen.
Oók ondersteun ik Stichting Dortse Helden met eventuele technische vragen waar gewenst.

Reinigen

de-parel-eco.jpg

Als de situatie het toelaat dan reinig ik graag met gecertificeerde ecologische schoonmaakmiddelen!

Bijvoorbeeld van 'De Parel'
 

Textiel

Kringloopwinkel

Wist je dat wat er veel ingeleverde kleding verbrand word? Omdat de mode te snel gaat...

 

Ik maak graag gebruik van verhuiskleden, gemaakt van gerecyclede materialen, om uw vloer te beschermen voor bijvoorbeeld gruis of verf, of om tussen de ladder en uw wand te doen; om te voorkomen dat er deuken in komen.

En ik gebruik graag poetslappen wanneer nodig; bijv. bij tegelen, of als ik een beetje gemorst heb, (Hé; ik ben ook maar een mens ;) )We zijn allemaal rentmeesters/stewards van deze mooie aardbodem en de dieren erop, laten we er samen verantwoordelijk mee om gaan; ook voor onze naasten en onze kinderen.

Electrisch voertuig

hq720.jpg

Ik maak bewust de keuze om geen EV aan te schaffen omdat de schade aan de andere kant van de wereld te groot is bij het mijnen van de grondstoffen ter bevordering van de accu's, en het word nog niet genoeg gerecycled;
https://natuurenmilieu.nl/publicatie/elektrische-autos-en-accus-dit-is-wat-je-moet-weten/

Ik kijk het graag nog even aan:

ASN Bank

5d8e112202d1285761fa14d3_logo-asnbank.png

Banken investeren met ons geld zolang wij het er op hebben staan; waarin ze investeren is aan de bank zelf om te bepalen; bij ASN / Volksbank maken ze in ieder geval de bewuste keuze om niet te investeren in dingen die moreel bezwarend zijn; ik ben blij dat ik er zakelijk en privé aangesloten mag zijn.

Chemische troep!

Image by Katya Austin

Soms moet ik helaas rommel gebruiken om iets te fixen; maar dat dient dan wel een van de volgende doelen:
- Het bewerkte repareren om nog een ronde mee te kunnen.

- Iets zo te bewerken dat het langer meegaat.

- Voorkomen van schade welke nog veel meer impact heeft.

FairPhone

Dieren Boerderij

We kunnen keuzes maken met onze portemonnee; initiatieven zoals Fairphone (en bijv. Framework) zijn misschien niet zo fiscaal rendabel als uitbuiting en/of met lijm je toestel dichtplakken...
Maar hun laten wel mooi even zien hoe het ook kan!

Natuurlijk zou ik meer keuze willen; maar ik ben dankbaar dat de keuze er is, en ik kan er mee doen wat ik er op moet doen, en dat is het belangrijkste. ;)

(Budget tip: koop 2e hands!)

Kunststof

Bucket_18_LinerUit.png

Ik kan oneindig (verf)-emmers blijven kopen of ik kan m'n emmers goed schoon houden en eventueel liners gebruiken; dat scheelt aanzienlijk in plastic/schoonmaaktijd!

Bijvoorbeeld de liners van GO!Paint

 

Duurzaam en/of duurzaam!?

DV_8_10322636_01_4c_CH_20210113051654.jpg

Duurzaam kan betekenen dat het artikel lang meegaat, maar het kan ook betekenen dat er rekening met het millieu is gehouden.

Soms is het voor het milieu duurzamer om een nieuw product te kopen dat gewoon lang meegaat; recyclen is niet altijd duurzamer voor het millieu als de (olie)industrie ook afvalstromen heeft.

Daarom heb ik de bakken van industrial: Stevige bakken met sluitingen die lang meegaan; ze zijn zó stevig en hufterproof gemaakt dat ze zelf bij dagelijks bedrijfsmatig gebruik 10 jaar garantie geven.

Missie: Duurzaamheid

"Repareer wanneer mogelijk!"

bottom of page